Hotel- en Cateringmanagement (HBO)

Wat leer je?

Deze opleiding bereidt je voor op een managementfunctie in de toeristische of vrijetijdssector.
De verschillende modules – samen 1440 lestijden - worden als volgt georganiseerd:

MODULES START SEPTEMBER

 

MODULES START FEBRUARI

 

Inleiding in de hotel- en cateringindustrie

40lt

Taalvaardigheid

40lt

Boekhoudkundige en ICT-vaardigheden

40lt

Receptie en hotelhuishouding

120lt

Voeding en drank

80lt

Management receptie en hotelhuishouding

120lt

Horecareglementering en voedingsmiddelenhygiëne

40lt

Management voeding en drank

120lt

Personeel en organisatie

120lt

Financieel management en e-business

120lt

Operationele Stage

120lt

Hotelmanagement en managementtechnieken

120lt

Bedrijfs- en interculturele communicatie 120lt

 

 

lt = lestijden

Strategisch en commercieel management

120lt

Managementstage 120lt

Tijdens je opleiding bewijs je je enthousiasme tijdens twee stageblokken. Je doet een operationele stage in een hotel of een aanverwant bedrijf. Tijdens een managementstage leer je de professionele kneepjes van het vak.

Je krijgt een deelcertificaat voor elke module waarvoor je slaagt, dat ook geldt als bewijs van nascholing. Aan het einde van de volledige opleiding ontvang je een graduaatsdiploma Hotel- en Cateringmanagement.

Wat na je opleiding?

Als afgestudeerde hotel- of cateringmanager sta je in voor ontspanning, service en verwennerij. In je nieuwe job beweeg je dagelijks tussen veeleisende klanten en commercieel belang. Zowel in binnen- als buitenland wacht de toeristische- en vrijetijdssector op jouw managementvaardigheden. Je gaat aan de slag bij: hotelketens, recreatieparken, evenementhallen, restaurants, cateringbedrijven, sportcentra, woonzorgcentra...

ECTS-fiches

Wil je meer weten over de inhoud van de verschillende modules? Raadpleeg dan hier de ECTS-fiches.

Van graduaat naar bachelor

Wil je je na je opleiding Hotel- en Cateringmanagement nog verder bekwamen? Dan kan je een éénjarig aanvullend traject volgen tot Professionele Bachelor in Hotelmanagement. Deze opleiding kan je volgen bij onze samenwerkingspartner AP Hogeschool. Klik hier door om het aanvullingstraject te bekijken. 

Praktisch?

De lessen gaan door op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagavond (afhankelijk van hoeveel modules je opneemt), van 18.15u tot 22.00u. 
 

Meer info over inschrijvingen, inschrijvings- en toelatingsvoorwaarden, kostprijs, vrijstellingen, bereikbaarheid, openingsuren, educatief verlof, centrumreglement... vind je hier.  

Wil je nog meer informatie over de opleiding?

Contacteer

Samenwerkingspartner