Elektromecanicien

Wat leer je?

Een elektromecanicien is een technische duizendpoot. Je leert hoe elektrische, hydraulische, pneumatische en mechanische onderdelen van industriële installaties werken.

Op het einde van de opleiding kan je zowel defecten herstellen van industriële installaties als controles uitvoeren om technische storingen te voorkomen.

Als je slaagt voor alle modules behaal je het certificaat 'Elektromecanicien'. In combinatie met de opleiding Algemene Aanvullende Vorming behaal je een diploma secundair onderwijs. De opleiding voorziet in een aantal bijkomende attesten die nodig zijn om te mogen werken in een industriële omgeving vb. VCA, EHBO, vorklift, flensmonteur ...

Overzicht van de modules die je volgt:
Elektrische onderdelen en componenten industriële installaties 80 lestijden
Hydraulische en pneumatische onderdelen en componenten industriële installaties 80 lestijden
Mechanische onderdelen en componenten industriële installaties 80 lestijden
Preventief onderhoud industriële installaties 80 lestijden
Diagnose en organisatie onderhoud 60 lestijden
Correctieve onderhoudstechnieken 160 lestijden

Wat na je opleiding?

Vele bedrijven hebben nood aan goed opgeleide mecaniciens. Je kan aan de slag bij bedrijven zoals NMBS, Engie Electrabel, Fabricom, New Holland, Volvo Gent ...

Praktisch

De opleiding Elektromecanicien vindt plaats op dinsdag- en donderdagavond en op zaterdag op campus PITO Stabroek. De opleiding van 540 lestijden duurt 2 schooljaren.

De totale kostprijs bedraagt €1050. Het cursusmateriaal is inbegrepen in de prijs. Informeer je of je in aanmerking komt voor vermindering of vrijstelling van het inschrijvingsgeld.

Meer informatie en inschrijven via Paul Buyens:
tel. 0479 02 39 16
paul.buyens@cvoprovincieantwerpen.be