E-leren

Smartschool, ons elektronisch leerplatform

Smartschool, ons elektronisch leerplatform, is een ideale manier om met jou als cursist/student te communiceren. Wil je een vraag voorleggen aan je lesgever, chef of lector? Via smartschool kan je hen steeds bereiken. 

Ook om het afstandsonderwijs vlot te laten lopen, werken we met Smartschool. Het is een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk systeem. Je werkt thuis of op een andere plek - via je computer en het internet - op je eigen tempo aan taken en opdrachten. Wil je samen met andere cursisten/studenten discussiëren over een actueel thema? Wil je een presentatie geven en die op voorhand al eens laten nalezen? Het kan allemaal via dit digitale leerplatform.  

Via deze link bereik je ons smartschool platform: https://cvoprovincieantwerpen.smartschool.be .

 

Gecombineerd onderwijs

In ons CVO wordt je leerproces ondersteund door technologie. Een deel van de lessen die je volgt, loopt via gecombineerd onderwijs. Gecombineerd onderwijs = contactonderwijs + afstandsonderwijs. Sommige lessen volg je gewoon in het centrum zelf. We spreken dan over contactonderwijs.
Andere lessen verwerk je thuis of in een bibliotheek of in de zelfverwerkingsruimte van campus AP Meistraat. We spreken hier dan over afstandsonderwijs.

Gecombineerd onderwijs is dus een combinatie van contactonderwijs en afstandsonderwijs via een elektronische leeromgeving.

 

E-campus en EMI

Wie les volgt op campus AP Meistraat, kan gebruik maken van 3 extra troeven!

Dankzij de AP Hogeschool kan je gebruik maken van E-campus, een platform dat je toegang geeft tot

  • gratis surfen op internet
  • gebruik van Office-pakketten
  • consulteren van databanken en vaktijdschriften
  • werken met opleidingsgebonden programma's

Je hebt van overal toegang tot dit netwerk, dankzij een gebruikersnaam en een paswoord dat je krijgt nadat je ingeschreven bent. Op de campus AP Meistraat staan computers ter beschikking in de open lesruimte en in het EMI.

Via deze link bereik je E-campus: https://e-campus.ap.be/

Het EMI of Educatief Multimediaal Informatiecentrum bestaat uit een uitgebreide vakbibliotheek en een rustige computerwerkruimte. Je vindt hier ook nationale en internationale kranten, heel wat E-books en digitale artikels.  

De derde troef: je kan ook printen en scannen op de campus AP Meistraat.